Drenth Energy

Drenth Energy

Jouw energie, voor nu én later!

Duurzaam is niet duur, maar levert juist geld op!

Duurzaam is vooral duur, hoor ik heel vaak. Dus staat zonnepanelen bij heel veel mensen niet direct op de radar, al verandert dat gelukkig wel langzamerhand. Vooral als huizenbezitters van huis wisselen of een nieuwe hypotheek kiezen. En dat is ook een heel goed moment, want als je de aankoop van zonnepanelen financiert via je hypotheek is dat qua rente en looptijd een stuk interessanter dan via een persoonlijke lening. 

En er is nog een voordeel om dit via de hypotheek te regelen. Want als je energiebesparende én duurzame voorzieningen financiert – dus ook zonnepanelen – via de hypotheek, mag je in 2020 tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning lenen. Bij de inkomenstoetsing, waarmee wordt bepaald hoeveel je kunt lenen, blijven investeringen in energiebesparing tot maximaal € 9.000 buiten beschouwing. 

Hoe werkt dat? Stel: je koopt een woning met een marktwaarde van € 200.000 en wil voor € 10.000 aan energiebesparende voorzieningen aanbrengen. Je kunt maximaal een hypotheek van 106% van € 200.000 krijgen, oftewel € 212.000. En het mooie is: dit geldt ook voor bestaande hypotheken met of zonder overwaarde; die mag je verhogen. Ten slotte nog dit eveneens belangrijke punt: als de verhoogde hypotheek gebruikt wordt voor woningverbetering is ook de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar. 

Anders gezegd: je bent een dief van je eigen portemonnee als je geen zonnepanelen op je dak legt als je ander huis koopt of nieuwe hypotheek afsluit. Die panelen zorgen namelijk vanaf dag 1 voor lagere stroomkosten, terwijl deze extra investering veel minder kost aan rente en afbetaling. Ieder jaar verdien je bij 10 panelen zeker 500 euro door minder stroom uit te geven. Hoezo, duurzaam is duur?

Meer willen weten of zonnepanelen en andere duurzame maatregelen iets voor jou zijn? Mail me: info@drenthenergy.nl. Of bel me: 0561 – 226 010. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email